Alfa Romeo Stelvio

Gamma

Overzicht

Alfa Romeo Stelvio

Diesel - Benzine
Diesel: 150 - 210 pk / 110 - 154 kW, Benzine: 200 - 280 pk / 147 - 206 kW
Diesel: 4,7 - 4.8 l/100km, Benzine: 7 l/100km
5
Euro6d-TEMP
Automaat

Details

Beschrijving voertuig

DE EERSTE SUV VAN ALFA ROMEO - De opwinding van een schitterend debuut 

Al sinds zijn oprichting bouwt Alfa Romeo wagens die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we houden van en rijden met auto’s. Het merk vestigt een nieuwe mijlpaal met de Stelvio: krachtige aluminium motoren voor onovertroffen acceleraties in deze klasse, een Q4-vierwielaandrijving, een perfecte gewichtsverdeling (50/50), een ongeëvenaarde stuurverhouding en een krukas in koolstofvezel: de eerste SUV van Alfa Romeo beantwoordt aan de hoogste verwachtingen en biedt enthousiaste bestuurders een onvergetelijke rijervaring. Bovendien heeft de Stelvio dankzij zijn toptechnologie en innovatieve platform de felbegeerde maximumscore van vijf sterren veroverd in de EuroNCAP-crashtests, met een score van 97 procent voor de bescherming van volwassenen.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Design

STIJL GEÏNSPIREERD DOOR HET ICONISCHE DESIGN VAN ALFA ROMEO -  Een onmiskenbare emotie

Het iconische design van Alfa Romeo heeft een unieke SUV gecreëerd, die zich onderscheidt met de typische unieke en essentiële kenmerken van het merk, en hiermee stilistisch perfect aansluit bij de nieuwe Giulia. Het premiumdesign is geïnspireerd door de tradities van het merk en vormt een mooi evenwicht tussen elegantie en functionaliteit. Alles is gebeeldhouwd op de mechanica, zoals een pak op maat van het lichaam van een atleet. Elk detail is ontworpen om de aerodynamica te verbeteren en de prestaties van de Stelvio te benadrukken, zonder daarbij te overdrijven. Dat noemen we bij Alfa Romeo ‘de zinvolle schoonheid’.

 

EXTERIEUR - Meer dan een doorsnee SUV

De Stelvio gaat verder dan de grenzen van zijn categorie, maar behoudt de sterke identiteit van Alfa Romeo en de puurheid van zijn legendarische Italiaanse erfenis. In een oogopslag herken je de onmiskenbare ‘trilobo’ vooraan, de gemarkeerde holle lijnen en de gespierde achterbumper; allemaal in evenwicht gebracht met een ideaal gevoel voor perfecte verhoudingen en harmonieuze oppervlakken.

 

INTERIEUR - Volledig gericht op de bestuurder

Het interieur van de Stelvio vertegenwoordigt een aardverschuiving in de wereld van de SUV’s, met zijn nooit geziene hoge, maar toch sportieve rijpositie, ontworpen om de baan te domineren. Het interieur is sober en minimalistisch: elk detail is ontworpen om de ervaring aan het stuur nog intenser te maken, zonder dat het geheel te overvloedig of overdreven vormgegeven lijkt. Met de Stelvio verandert Alfa Romeo de paradigma’s van het SUV-segment, waarbij ruimte, ergonomisch comfort en een ongekende stijl worden gecombineerd.

 

UNIEK- Emotie schuilt in unieke details 

Alfa Romeo heeft voor de Stelvio alleen de meest kostbare interieurelementen geselecteerd, om ze vervolgens met hoogtechnologische elementen en een superieure afwerkingskwaliteit te combineren. Het design van het dashboard is elegant omgeven door materialen zoals echt hout of aluminium. Op het sportieve lederen stuur bevindt zich een geïntegreerde startknop.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Veiligheid

VERFIJNDE TECHNOLOGIE - Nieuwe innovatieve hoogtepunten

Geavanceerde veiligheidstechnologieën en ongeziene oplossingen in zijn categorie. Alfa Romeo heeft de meest ambitieuze doelstellingen vooropgezet en introduceert een hele reeks innovaties, maar blijft tegelijkertijd trouw aan zijn unieke filosofie van het creëren van wagens. Stelvio stelt een reeks hoogstaande technologische oplossingen voor zoals het Integrated Brake System (IBS), autonome noodremhulp (AEB) met voetgangerherkenning en een aandrijfas volledig in carbonvezel.

 

VEILIGHEID - Veiligheidssysteem van topniveau

Stelvio heeft de felbegeerde vijfsterrenscore van EuroNCAP in de wacht gesleept, met een uitmuntende score van 97%. Die resultaten werden verkregen door een grote investering in de architectuur van de Giulia en Stelvio, met een indrukwekkende waaier aan innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Zo beschikt elke Stelvio standaard over de botswaarschuwing Forward Collision Warning (FCW), een autonome noodremhulp (AEB) met voetgangerherkenning en een rijstrookwaarschuwing (LDW). Optioneel kan Alfa’s eerste SUV nog worden uitgerust met een adaptieve snelheidsregelaar (ACC) en een dodehoekmonitor (BSM) met detectie van dwarsverkeer achter de wagen (Rear Cross Path Detection).

 

IBS - Een exclusieve première

Het geïntegreerde remsysteem is een exclusieve remoplossing van Alfa Romeo, een wereldpremière ontwikkeld voor een onmiddellijke en precieze reactie in alle omstandigheden. Het systeem garandeert de beste remafstand in zijn klasse en vermijdt ABS-trillingen bij bruusk remmen, terwijl zijn unieke design een aanzienlijke gewichtsvermindering mogelijk maakt. Dankzij het vermogen van het remsysteem en zijn uitmuntende reactievermogen kan de Stelvio in amper 39 meter vertragen van 100 km/u tot stilstand.

 

HILL DESCENT CONTROL - Klaar om alle hellingen te trotseren

De Stelvio is standaard uitgerust met Hill Descent Control (HDC), een hulpsysteem voor afdalingen dat de bestuurder toelaat om een veilige en constante snelheid aan te houden. HDC grijpt volledig autonoom in op het remsysteem van elk wiel en garandeert zo in alle omstandigheden stabiliteit en veiligheid, zelfs op een gladde ondergrond en extreem steile wegen.

 

INFOTAINMENT - Geavanceerde mens-machine-interface

De Stelvio is uitgerust met een splinternieuw infotainmentsysteem, met een breed 8.8”-kleurenscherm met 3D-navigatie (optioneel), gecontroleerd door een intuïtieve Rotary Pad op de centrale console. Het systeem beschikt ook over geavanceerde stemherkenning en volledige compatibiliteit met alle mobiele apparaten. Stelvio kan ook worden uitgerust met het geavanceerde Sound Theatre van Harman Kardon, dat het rijplezier nog verder verhoogt dankzij 14 krachtige luidsprekers (inclusief subwoofer).

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Rijplezier

UITGEBREIDE ERVARING AAN BOORD - Meer plaats voor uw zintuigen

Bij het ontwerp van de Stelvio heeft Alfa Romeo de rijpositie volledig herdacht: deze is hoog om de baan te domineren, net als bij de andere SUV's, maar wil tergelijkertijd een sportief gevoel aan het stuur creeeren. Aan boord wordt het rijplezier van Alfa Romeo gedeeld met alle passagiers. De architectuur van het interieur is eenvoudig, maar functioneel en werd ontworpen om achteraan drie passagiers comfortabel te vervoeren, met een eenvoudige toegang tot de achterbank en meer ruimte voor knieen en benen. De bagageruimte met elektrisch bediende kofferklep heeft een volume van 525 liter, waarbij de achterbank handig kan worden neergeklapt om nog meer laadruimte te creeeren.

 

DE WEGLIGGING VAN ALFA ROMEO, EINDELIJK IN EEN SUV - Een onklopbare emotie aan het stuur

De Stelvio is ontworpen voor elk terrein, en volgt de spirit en het instinct van de bestuurder. Hij garandeert altijd een sportief, stabiel rijgedrag dankzij zijn unieke aandrijflijn en een lichte constructie met een hele reeks aluminium onderdelen. Stelvio levert de meest directe wegligging in zijn klasse dankzij de gepatenteerde Alfa Link-ophanging en een ideale 50/50-gewichtsverdeling. De revolutionaire Q4-vierwielaandrijving vervolledigt de reeks nooit geziene innovaties die Alfa Romeo aan de SUV-categorie heeft toegevoegd.

 

Q4 AWD - Gecreeerd om elke baan te domineren

De eerste SUV van Alfa Romeo kan worden uitgerust met de exclusieve Q4-vierwielaandrijving, ontworpen met het oog op realtime prestatiemanagement. Het Q4-systeem controleert en detecteert continu de wegomstandigheden en de rijstijl om een ideale koppeldistributie tussen de assen te leveren. Dankzij zijn unieke technologie garandeert dit systeem de prestaties en veiligheid van een traditionele vierwielaandrijving, gecombineerd met het compromisloze rijplezier van Alfa Romeo

 

ALFA DNA -Nieuw rijplezier

Met een eenvoudige manipulatie van het Alfa DNA-systeem kan de bestuurder kiezen uit drie verschillende rijmodi. Dit systeem wijzigt het weggedrag en de dynamische respons, en werkt in op de motorparameters, de gevoeligheid van het remsysteem, het schakelgedrag en de ESC en ASR-controle. Het resultaat? Een nooit geziene SUV waarmee drie unieke rijstijlen mogelijk zijn.

 

EVENWICHT - Dynamische uitmuntendheid

Stelvio werd ontworpen met het oog op een optimaal weggedrag en comfort. Deze uitstekende resultaten werden behaald dankzij zijn perfecte gewichtsverdeling, 50% op het achteras en 50% op de vooras, zijn gepatenteerde Alfa-Link-ophanging en de beste stuurwielverhouding van zijn klasse. De ophanging met dubbele driehoeken vooraan houdt de voorwielen loodrecht op de grond, waardoor onderstuur wordt verminderd en de laterale grip en stuurprecisie tergelijkertijd verbeterd worden. De achterophanging biedt hoge laterale grip zonder te moeten inboeten aan comfort. Verder heeft het uitvoerige gebruik van aluminium en compositiematerialen ervoor gezorgd dat het totale gewicht aanzienlijker lager ligt.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Motoren

INNOVATIEVE MOTOREN - Passie voor prestaties

De Stelvio is verkrijgbaar met twee verschillende motorblokken in verschillende vermogensniveaus. De 2.0 turbo-benzinemotor is verkrijgbaar met 200 pk of 280 pk (steeds met Q4-vierwielaandrijving). De 2.2 JTDm-turbodiesel verkrijgbaar met een vermogen van 150 pk (achterwielaandrijving), 180 pk (achterwielaandrijving of Q4) of 210 po (Q4). Alle motoren zijn geheel vervaardigd van gewichtsbesparend aluminium en zijn gekoppeld aan ultra-efficiente 8-traps automatische transmissie die een soepel schakelgedrag combineert met een hoog prestatieniveau.

 

LICHTE MATERIALEN EN GEAVANCEERDE TECHNOLGIE -Onverzettelijke zoektocht naar een uitmuntendheid

Stelvio beschikt over een uitstekende vermogen-gewichtverhouding dankzij het uitgebreide gebruik van ultralichte materialen: carbonvezel voor de aandrijfgas en aluminium voor de motorkap, deuren, kofferklep motor en ophanging. De automatische transmissie met acht versnellingen en de Advanced Efficiency-rijmodus hebben een besparing op het brandstofverbruik en een vermindering van de emissie-uitstoot als gevolg zonder dat het weggedrag en de prestaties hieronder lijden.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Overzicht

Alfa Romeo Stelvio

Configureren
Configureer uw nieuwe Alfa Romeo Stelvio
Testen
Heeft u nog niet beslist? Test uw nieuwe auto voordat u hem koopt
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.

Versies